1

Audiotour Limes Fort Fectio


-advertentiepositie-



Audiotour Limes Fort Fectio

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Maak uitgebreid kennis met het fort via een audiotour, die je rondleidt tussen en buiten de muren. Vechten, het antieke Fectio, was een Maak uitgebreid kennis met het fort via een audiotour, die je rondleidt tussen en buiten de muren.

Bij Fort Fectio is een nieuwe audiotour gelanceerd die je meer informatie biedt op je telefoon over de Romeinse Limes. Castellum Fectio in Bunnik, gelegen naast het 19e eeuwse Fort Vechten, is het oudste Romeinse hulptroepenfort in Nederland.

De plattegrond van het stenen fort uit (de tweede) en derde eeuw na Christus is in het veld gevisualiseerd. Maar het blijft natuurlijk moeilijk om je voor te stellen hoe het er in die tijd uitzag en aan toe ging. Met de audiotour Castellum Fectio duik je in het verleden. Waarom werd het fort juist op deze plek gebouwd, welke vondsten zijn hier gedaan en wat zeggen die over de Romeinse tijd? Hoe leefden de soldaten op deze plek en wat hebben we eigenlijk aan de Romeinen te danken?

Wandel in ongeveer drie kwartier over het castellum-terrein en laat je meevoeren door de audiotour.

Je kunt op 2 plekken starten; vanaf de Marsdijk (bij Nieuw Wulven) en vanaf het terrein van Fort Vechten. Voor het afspelen van de audiotour heb je de Izi-travel app nodig.

 Bezoek www.romeinen.nl

Audiotour Limes Fort Fectio
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.