Fortensafari op Fort Giessen

Fortensafari op Fort Giessen

Ga woensdag 11 augustus op Fortensafari op Fort Giessen. Geniet van de natuur, ontdek het fort, bekijk een film en ga op zoek naar eetb Ga mee op fortensafari: een spannend avontuur op de meest bijzondere plekken in de Hollandse Waterlinies.

Tijdens de fortensafari op 11, 18 of 25 augustus neemt de fortwachter van Fort Giessen je mee op ontdekkingstocht door de natuur rond het fort. Je zult ontdekken dat de natuur er nog steeds dier en mens van noodzakelijke vitamines, voedingsstoffen en indien nodig verbandmateriaal kan voorzien.

Programma
De fortwachter heet je gezin welkom met koffie/thee/fris en iets lokaals lekkers. Hij legt de ligging van fort Giessen en de functie ervan in het landschap uit. Om je goed in te kunnen leven in de tijd van soldaat Jacob, bekijken jullie een film. Daarna krijg je een korte rondleiding door het fort, om meer te leren over het dagelijks leven van de gestationeerde soldaten. Daarna: snel naar buiten

Buiten bekijk je hoe het Fort onderdeel is van het landschap en gaan we op zoek naar de eetbare en geneeskrachtige gewassen/kruiden die nog steeds rond het fort groeien. Bij terugkomst maken de kinderen kruidenboter van de geplukte kruiden en nemen de ouders een kijkje bij de expositie. Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij van een heus soldatenmaal.

Kosten
Volwassenen  15,-
Kinderen van 5 t/m 12 jaar  10,-

Prijs is inclusief, koffie/thee/fris met iets lekkers en een proeverij van soldatenvoedsel. Na aanmelden ontvang je betaalinformatie.

Let op: alle fortensafaris zijn onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen.

Kinderen in desorienterende tunnel bij Geofort

Lekker spelen in de Speurtuin van GeoFort.

Kinderen zoeken op wereldbol bij Geofort