Hoog water opruimactie | Meers


-advertentiepositie-



Hoog water opruimactie | Meers

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Help mee Limburg weer op te ruimen na de watersnood. Je helpt in het natuurgebied langs de Maas bij Meers. Help mee Limburg weer op te ruimen na de watersnood. Je helpt in het natuurgebied langs de Maas bij Meers. . Limburg en Brabant werden afgelopen week getroffen door een watersnoodramp. Het water is gezakt, maar nu wordt de schade pas goed zichtbaar. Ook in natuurgebieden is veel rommel achtergebleven. Natuurmonumenten heeft de komende tijd hulp nodig om de troep in natuurgebieden in Limburg en Brabant op te ruimen. Doe jij mee?

Wat ga je doen?

Bij deze activiteit help je als vrijwilliger mee opruimen in het natuurgebied langs de Maas bij Meers, onder begeleiding van professionele boswachters van Natuurmonumenten. Er zijn twee tijdsblokken beschikbaar: een ochtend en een middag. Je kunt een dagdeel selecteren in de kalender, door met je muis over de datum (27) te gaan. We ruimen alleen op in de hoger gelegen delen die veilig zijn verklaard, dus niet langs de waterkant. Het gaat om licht opruimwerk, zoals plastic afval.

Praktisch

Voor materialen (handschoenen, zakken, grijpers) wordt gezorgd. Trek waterdichte kleding en stevige schoenen of laarzen aan. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom om te helpen. Neem zelf ook eten en drinken mee. We verzamelen bij de hoek Veldjensweg/Koegrienddijkweg. Kom zoveel mogelijk op de fiets of te voet. Er is langs de Maas en in het dorp beperkte parkeergelegenheid.

Let op: Deze actie vindt plaats onder begeleiding van Natuurmonumenten als terreinbeheerder. De natuurgebieden langs de Maas blijven voorlopig afgesloten voor publiek. Eerst moet alles veilig zijn. Ga dus zeker niet op eigen houtje aan de slag. Houd de website in gaten voor meer begeleide opruimacties in de Maasvallei. 

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Hoog water opruimactie | Meers
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.