Op ontdekkingstocht door de stuivende duinen


-advertentiepositie-



Op ontdekkingstocht door de stuivende duinen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De paden op, de duinen in! Zet je kraag omhoog en meld je aan voor deze spectaculaire duintocht! De wind raast door de windsleuven waar De paden op, de duinen in! Zet je kraag omhoog en meld je aan voor deze spectaculaire duintocht! De wind raast door de windsleuven waar het kalkrijke stuivende zand zorgt voor een grote diversiteit aan duinbloemen, insecten en vogels..

De paden op, de duinen in

Zet je kraag omhoog en meld je aan voor deze spectaculaire duintocht! We nemen je mee naar een plek  in de duinen waar de wind kalkrijk zand naar binnen blaast en we laten je zien wat voor een grote variatie aan duinbloemen, insecten en vogels dit oplevert.

Tijdens de tocht ervaar je zelf hoe het is om als roodborsttapuit, zandhagedis of duinviooltje te leven op een plek waar het zand je dagelijks om de oren stuift. Vanaf een duintop bekijken we de windsleuven en prachtig bloeiende duinvalleien en ontdek je de karakteristieke planten en kruiden die hier dankzij het stuivende zand groeien.

We verzamelen met de fiets bij Ingang Duin en Kruidberg. Kom op je eigen fiets of huur bij station Santpoort Noord een OV-fiets en fiets samen met de boswachter naar de strandopgang waar de windsleuven en duinvalleien zich bevinden. Dit is zo’n 5 kilometer fietsen. Daarvandaan gaan we wandelend verder. Onderweg stoppen we voor uitleg en vragen over het beheer van het gebied.

Meld je snel aan voor de ontdekkingstocht en bekijk met eigen ogen hoe het stuivende zand dit unieke duingebied vormgeeft.

Goed om te weten:

  • Kom op of met je eigen fiets
  • Doe stevige wandelschoenen aan
  • Deze tocht is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar die flink kunnen fietsen en lopen
  • Neem zelf wat drinkwater mee
  • Controleer jezelf altijd op teken na een tocht in de natuur

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Op ontdekkingstocht door de stuivende duinen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.