DJ Doctor Disco


-advertentiepositie-



DJ Doctor Disco

» Let op: deze activiteit is voorbij «

DJ Doctor Disco draait zijn old skool vinylplaten op zaterdag 14 augustus van 16.00 21.00 uur op Fort aan de Klop (gratis toegang) #fo DJ Doctor Disco (Ferry in het dagelijks leven) verzamelt vinylpareltjes met voornamelijk soul-, funk- en discomuziek.

Discomuziek komt medio jaren 70 in de VS voort uit soul en funk. Het genre werd vooral veel gedraaid in underground clubs. Kenmerkend voor de disco-sound zijn de four-on-the-floor hi-hats, percussies, baslijnen, strijkers, blazers en uitgebreide melodieuze dance-grooves. Platenlabels boden de club-DJs speciale promotiemixen aan. Die waren niet te koop in de platenwinkels.

De collectie van DJ Doctor Disco omvat een aantal promotieplaten van artiesten uit de beginperiode van de disco, zoals Gloria Gaynor, Double Exposure, the Salsoul Orchestra, Cerrone, Chic en First Choice. Bekende dancefloorfillers van Donna Summer, Patrick Cowley, Sister Sledge, Earth, Wind & Fire, the Trammps en Dan Hartman ontbreken ook niet. En ding hebben al deze nummers gemeen: ze swingen als een trein.

Back to the 70s and 80s. Met onder andere de Doobie Brothers, Rolling Stones, Santana, Fleetwood Mac, Toto, 10CC, Roxy Music, Bryan Ferry en The Eagles. O, nostalgie.

Datum en tijd
zaterdag 14 augustus 16.00 21.00 uur

Toegang gratis
Je bent van harte welkom op ons Terraseiland. Bestel een borrel en wat festivalfood, luister naar de muziek van DJ Doctor Disco en je waant je op een festival.

Je hoeft niet te reserveren.

 Bezoek www.fortaandeklop.com

DJ Doctor Disco
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.