1

Lezing over haiku door Ben de Veth


-advertentiepositie-



Lezing over haiku door Ben de Veth

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondag 24 oktober om 15.00 uur is in De Engel, César Francklaan in Huizen, een lezing van Ben de Veth over haiku. De haiku is een in Japan zeer populaire dichtvorm. Ook in Nederland groeit het aantal liefhebbers.
​
Auteur Ben de Veth geeft een interactieve presentatie over de haiku. Samen met beeldend kunstenaar Simone Stawicki bracht hij de bundel ‘de stilte ruist’ uit, waarin de haiku’s van Ben worden gecombineerd met de kunstwerken van Simone.

Een haiku is een gedichtje van slechts 3 regels, van achtereenvolgens vijf, zeven en vijf lettergrepen. De kunst om daarin een ogenblik van emotie vast te leggen is al eeuwen de zoektocht van Japanse dichters. Ben de Veth probeert zich al sinds de jaren ’80 in deze kunstvorm te bekwamen. Hij zag in het werk van Simone Stawicki dezelfde emoties als die hij in zijn gedichten verwoordde. Samen besloten zij te zoeken naar combinaties en te kijken of beide uitingsvormen (woord en beeld) elkaar zouden kunnen versterken.
Bezoekers van de lezing kunnen ook zelf een haiku meenemen om deze ter plekke voor te lezen.

​Toegangskaarten voor de lezing kosten €7,50 en voor leden/vrienden €5,-. en zijn te bestellen via www.engel-huizen.nl/cultureel

 Bezoek www.engel-huizen.nl

Lezing over haiku door Ben de Veth
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.