Trio Açai met Hermine Deurloo: Brazilaanse muziek


-advertentiepositie-



Trio Açai met Hermine Deurloo: Brazilaanse muziek

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Trio Açai bestaat uit Femke Smit (zang), Daniel de Moraes (gitaar, cavaquinho) en Felix Hildenbrand (bas/basgitaar). Het trio brengt op een intieme manier de sfeervolle klanken van Braziliaanse muziek tot leven: Samba, Musica Popular Brasileira en Bossa Nova. Dit is een concert vol warmte, onderhuidse hartstocht en muzikaliteit.

Femke Smit specialiseerde zich na haar afstuderen in zang aan het Amsterdams conservatorium in Braziliaanse muziek. Haar vertolkingen getuigen van grote liefde voor de taal en cultuur van dat land.

Daniel de Moraes, afkomstig uit Uruguay, studeerde jazz aan het conservatorium in Amsterdam. Om zich verder te ontwikkelen ging hij naar Brazilië om lessen te volgen van musici als Chico Pinheiro, Romero Lubambo, Cesar Gavarini, Yuniel Jimenez en John Benitez.

Felix Hildenbrand kwam in 2000 uit Freiburg/Breisgau, studeerde lichte muziek aan het conservatorium in Amsterdam en speelt in verschillende muziekstijlen: Fado (als begeleider van Maria de Fátimah), Braziliaans (Gosto Delicado en Trio Açai) en experimentele jazz met musici als Yuri Honig en Eric Vloeimans. In Amsterdam-Noord is Felix bekend als een van de pioniers van de Muziekstraat.

Hermine Deurloo studeerde saxofoon aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Vanaf 1994 werd de chromatische mondharmonica haar hoofdinstrument. Ze trad op met orkesten als het Schönberg Ensemble, het Metropole Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2018 ontving ze de Bernie Bray Harmonica Player of the Year Award, die eerder werd gewonnen door Toots Thielemans en Stevie Wonder.

 Bezoek www.buiksloterkerk.nl

Trio Açai met Hermine Deurloo: Brazilaanse muziek
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.