Rondleiding Waterschans


-advertentiepositie-



Rondleiding Waterschans

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wandel mee op en rondom de Waterschans onder begeleiding van een gids. 

De Waterschans is oud. In 1584 is opdracht gegeven voor het maken hiervan en het diende als verdedigingswerk en huisvesting van zon 300-400 soldaten. De Waterschans was daarna vooral bekend als oesterkwekerij, kreeftenpark en ondertussen rukte de industrie op. Het gebied is de afgelopen jaren gereconstrueerd volgens de tekeningen die gevonden zijn van rond 1880.

Tijdens de voorbereidingswerkzaamheden kwamen oesterputten uit de 19e eeuw tevoorschijn. Deze zijn met de reconstructie weer zichtbaar gemaakt, er loopt een wandelpad langs. Het oostelijk stuk dam is benut om vanaf de buitenwal via fietspad en voetpad naar de terre van het fort te wandelen. Dit kan via een brug en een doorgang in de omwalling van het fort. Ook dit fort is heel herkenbaar qua vormgeving en lijkt op het Ravelijn, Fort de Roovere, Fort Henricus en Beneden-Sas. Op deze manier proberen de gemeenten de West Brabantse Waterlinie met elkaar te verbinden en te versterken.


Belangrijk Vooraf reserveren is verplicht. Mogelijk tot 2 uur voor aanvang. Maximum aantal personen afhankelijk van actuele coronamaatregelen.

Startpunt is het infopunt in de hal van Jachtbouwer Bruijs aan de Havendijk.

 Bezoek www.vvvbrabantsewal.nl

Rondleiding Waterschans
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.