Historische Wandeling


-advertentiepositie-



Historische Wandeling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een cultuurhistorische wandeling door de tijd.

Landgoed Staverden, gelegen in een uniek beekdal-landschap, heeft een interessante historie die teruggaat naar de 13e eeuw. De boswachter zal tijdens de wandeling vertellen over de ontwikkeling van het landschap, het kasteel, de boerderijen en de bewoners door de eeuwen heen. Hier leefden graven, gravinnen, landheren, boeren, boerinnen en bosarbeiders. Ook de bijzondere verhalen over de witte pauwen en Eleonora, de zwarte weduwe van Staverden zullen zeker niet ontbreken.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 14:00 uur. Duur: ca. 2 uur.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Tip van de boswachter: de tocht voert over onverharde paden. Pas uw kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden.
  • Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.
  • Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 meter ligt rechts de parkeerplaats.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Reserveren

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

 Bezoek www.glk.nl

Historische Wandeling
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.