1

Het Rembrandt Frerichs Trio


-advertentiepositie-



Het Rembrandt Frerichs Trio

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Rembrandt Frerichs Trio speelt in het Plofhuis bij Fort Uitermeer op 9 oktober tijdens het Kamermuziekfestival van Natuurmonumenten Nieuwe muziek op oude instrumenten, dat is waar het vandaag om gaat. De fortepiano, het instrument waar Mozart, Beethoven en Haydn voor componeerden, staat centraal. Op een bijzondere manier, want Mozart zul je vandaag niet horen. Nieuwe composities van Rembrandt zullen klinken, met improvisaties zoals die ook in vervlogen tijden op de toen ultramoderne fortepiano werden gespeeld. De violone van Tony, een historische contrabas, en de fluisterende percussie van Vinsent verhogen de sfeer in het Plofhuis.

Programma
Rembrandt Frerichs Trio
Rembrandt Frerichs, fortepiano en composities
Tony Overwater, violone
Vinsent Planjer, whisperkit

- Leaves of Green
- Bohemia Theme
- Melodie Antique
- Fight Song

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Stoer torenfort langs de Vecht
Prachtig torenfort op een strategische plek aan de Vecht. Een plek die Jac. P. Thijsse al in extase bracht toen hij er in 1915 langs peddelde. We roeiden nu recht op Uitermeer aan, dat van hier te zien als een groot wit kasteel dat uit de rivier verrijst. De oeverzwaluwtjes die in de wallen nestelen, vlogen bij tientallen rondom onze sloep, aldus de natuurbeschermer in het Verkade-album over de Vecht.

Tijdens de rondleiding wandelen we langs het torenfort uit 1845, de kanonremise uit 1876 en de sluis uit 1674. Een stap terug in de tijd

Praktische informatie
Het plofhuis is toegankelijk voor mindervaliden. Doordat de rondleiding ook over onverhard terrein gaat is de rondleiding gedeeltelijk niet toegankelijk voor mindervaliden.
Na het concert is er in het plofhuis de mogelijkheid om een borrel te drinken.
De rondleiding start om 17:45 uur en het concert begint om 19:00

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Het Rembrandt Frerichs Trio
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.