Barbican Quartet


-advertentiepositie-



Barbican Quartet

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het prijzenwinnende Barbican Quartet speelt op Fort Nieuwersluis op 9 oktober tijdens het Kamermuziekfestival van Natuurmomenten #nmf # Het prijzenwinnende Barbican Quartet is in Londen gebaseerd, maar komt vandaag speciaal naar Fort Nieuwersluis toe Haar naam heeft het kwartet ontleend aan het Barbican Centre, een belangrijke plek voor de podiumkunsten in Londen. Sinds maart 2021 speelt violist James Dong mee, dit wordt dus meteen zijn premire in het torenfort. Naast Schubert speelt het kwartet ook werk van de hoogbejaarde, nog levende componist Kurtg: Six Moments Musicaux uit 2005. Zes verhalende stukjes die bij elkaar passen net als de moments musicaux voor piano van Schubert. Alleen gaat het bij Kurtg over heel andere dingen, zoals het geluid van de voetstappen van een naderende vrouw. In het eerste Moment, Invocatio, wordt zelfs de muze aangeroepen, zoals de oude Grieken pleegden te doen. Dus wees voorbereid op een episch concert

Programma

Barbican Quartet
Amarins Wierdsma, viool
James Dong, viool
Christoph Slenczka, altviool
Yoanna Prodanova, cello

G. Kurtg: Six moments musicaux, op. 44

F. Schubert: Strijkkwartet nr. 15 in G, D.887
I. Allegro molto moderato
II. Andante un poco moto
III. Scherzo. Allegro vivace Trio. Allegretto
IV. Allegro assai

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Fort Nieuwersluis
Op Fort Nieuwersluis komt de veelbewogen geschiedenis van dit kleine dorpje tot leven. Door haar strategische locatie maakte Nieuwersluis deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie en later de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze waterlinie beschermde in de 19e eeuw de steden in Utrecht en Holland. Halverwege de negentiende eeuw is op Fort Nieuwersluis een torenfort gebouwd. Later zijn er aarden wallen, geschutsopstellingen, een bomvrije kazerne en drie remises toegevoegd. Tijdens de Koude Oorlog was Fort Nieuwersluis ingericht als commandopost van de Bescherming Bevolking (BB). Hier kun je sinds 2020 meemaken hoe een bomoefening van de BB verliep.

Voorafgaand aan het concert kun je een kijkje nemen in de commandopost. De aanwezige fortengids kan je meer vertellen over deze boeiende plek. Ook is het mogelijk om een ommetje over het fort te maken of iets te drinken in de Kazernekeuken op het fort.

Praktische informatie

Parkeren kan op het fortterrein.
Kazernekeuken is open voor koffie.
Kom een uurtje eerder en neem een kijkje op het fort.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Barbican Quartet
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.