1

Het Dudok Quartet


-advertentiepositie-



Het Dudok Quartet

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Dudok Quartet speelt op Fort bij Nigtevecht op zondag 10 oktober tijdens het Kamermuziekfestival van Natuurmonumenten #nmf #fortbij Stelling van Amsterdam werd gebouwd tussen 1880 en 1920. 1920 is ook het jaar waarin strijkers voor het eerst gingen spelen op met staal omwikkelde darmsnaren. Dit was enerzijds een vooruitgang omdat de toon van de instrumenten verder kon dragen, anderzijds verloor men de warmte en een deel van de klankrijkdom van het instrument. Nu komt het goede nieuws: het Dudok kwartet speelt weliswaar op naar maatstaven omgebouwde oude instrumenten, hun moderne snaren hebben ze echter omgewisseld met de onomwikkelde darmsnaren die ook gebruikt worden door musici in de historische uitvoeringspraktijk. In deze relatief kleine en intieme kun je vandaag dus hun interpretatie van Brahms en Nrgrd horen op klankrijke darmsnaren

Programma

Dudok Quartet Amsterdam
Judith van Driel, viool
Marleen Wester, viool
Marie-Louise de Jong, altviool
David Faber, cello

J. Brahms: Strijkkwartet nr. 2 in a, op. 51
I. Allegro non troppo
II. Andante moderato
III. Quasi Minuetto, moderato
IV. Finale. Allegro non assai

P. Nrgrd: Strijkkwartet nr. 10 "Hsttidls" (2005)

Coronatoegangsbewijs
In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Stelling van Amsterdam
Samen met 45 andere forten, batterijen, dammen en sluizen vormt Fort bij Nigtevecht de Stelling van Amsterdam. Deze 135 km lange verdedigingslinie moest de hoofdstad Amsterdam tegen de vijand beschermen. Fort bij Nigtevecht ligt verscholen in het groen aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Grote delen van het in 1892 gebouwde fort zijn nog intact, zoals de batterijen, liniedijk en de hefkoepels. Om dit fort duurzaam voor de toekomst te behouden, krijgt dit fort de bestemming van vergaderlocatie en pleisterplek voor lokale ondernemers.

Voorafgaand aan het concert is het mogelijk een korte wandeling in en over het fort te maken met uitleg van fortengidsen.

Praktische informatie
Het kan frisjes zijn in het fort. Denk aan warme kleding of een sjaal.
Kom een uurtje eerder en neem een kijkje op het fort met uitleg van fortengidsen.
Consumpties (koffie, thee, wijn en bier) verkrijgbaar tegen contante betaling.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Het Dudok Quartet
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.