Topvioliste Carla Leurs speelt op Fort bij Nigtevecht


-advertentiepositie-



Topvioliste Carla Leurs speelt op Fort bij Nigtevecht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Neem een kijkje op het authentieke fort van de Stelling van Amsterdam en luister daarna op deze bijzondere locatie naar het Cugnon Ense Neem een kijkje op het authentieke fort van de Stelling van Amsterdam en luister daarna op deze bijzondere locatie naar het Cugnon Ensemble met topvioliste Carla Leurs.. Wat hebben Kreisler en fort Nigtevecht gemeen? Ze zijn ongeveer even oud, en Fritz Kreisler heeft nog voor Oostenrijk gevochten in de Eerste Wereldoorlog. Gelukkig kwam hij niet vast te zitten in een van de loopgraven maar raakte hij elders gewond en mocht daardoor naar huis. Zo kreeg hij de tijd om prachtige muziek te schrijven die Carla en het Cugnon Ensemble voor je gaan spelen. Chris Duindam heeft de muzikale leiding in dit programma, waarin de viool helemaal centraal staat. Er klinken virtuoze stukken en dromerige melodieën van nog een paar andere grote tijdgenoten: Dvořák, De Sarasate en Vaughan Williams. Meer dan een jaar is Carla Leurs samen met het Muziekinstrumentenfonds op zoek geweest naar “haar viool”. Die heeft ze nu gevonden: een prachtige oude Italiaanse viool die 250 jaar geleden gebouwd is door de befaamde Giovanni Battista Guadagnini.

Programma

Carla Leurs, viool
Cugnon Ensemble o.l.v. Chris Duindam

- A. Dvořák: Romance in f, op. 11
- F. Kreisler: Liebesleid en Liebesfreud
- R. Vaughan Williams: Lark Ascending
- P. de Sarasate: Zigeunerweisen

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Stelling van Amsterdam

Samen met 45 andere forten, batterijen, dammen en sluizen vormt Fort bij Nigtevecht de Stelling van Amsterdam. Deze 135 km lange verdedigingslinie moest de hoofdstad Amsterdam tegen de vijand beschermen. Fort bij Nigtevecht ligt verscholen in het groen aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Grote delen van het in 1892 gebouwde fort zijn nog intact, zoals de batterijen, liniedijk en de hefkoepels. Om dit fort duurzaam voor de toekomst te behouden, krijgt dit fort de bestemming van vergaderlocatie en pleisterplek voor lokale ondernemers. Voorafgaand aan het concert is het mogelijk een korte wandeling in en over het fort te maken met uitleg van fortengidsen.

Praktische informatie:

• Het kan frisjes zijn in het fort. Denk aan warme kleding of een sjaal.
• Kom een uurtje eerder en neem een kijkje op het fort met uitleg van fortengidsen.
• Consumpties (koffie, thee, wijn en bier) verkrijgbaar tegen contante betaling.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'. Vul vervolgens bij stap 3 je promocode in. 

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Topvioliste Carla Leurs speelt op Fort bij Nigtevecht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.