1

Geniet van violiste Ruña 't Hart in het atelier op de Oude Buisse Heide


-advertentiepositie-



Geniet van violiste Ruña 't Hart in het atelier op de Oude Buisse Heide

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wandel mee met de boswachter en laat je net als Henritte Roland Holst en haar beroemde gasten inspireren door de prachtige Oude Buisse Wandel mee met de boswachter en laat je net als Henriëtte Roland Holst en haar beroemde gasten inspireren door de prachtige Oude Buisse Heide. Geniet van violiste Ruña 't Hart met werken van Biber, Bach en Telemann.. Vincent van Gogh stond hier in de buurt achter zijn schildersezel, Ruña 't Hart staat hier vandaag in het Atelier en schildert met een barokstrijkstok uit de NMF-collectie. De met slangenhout en mammoetivoor gebouwde stok komt uit 2008 (bouwer: Pieter Affourtit) en is een kopie naar stokken uit de 17e en 18e eeuw. Telemann, Bach en Biber zullen klinken in deze hoeve waar vele politici en kunstenaars te gast waren bij Henriëtte Roland Holst. Zij schonk in 1945 het landgoed aan Natuurmonumenten. Een wandeling langs de eeuwenoude lanen en het theehuis waar Henriëtte en haar gasten hun thee gebruikten completeert de middag op de Buisse Heide.

Programma

Ruña 't Hart, viool

H.I.F. von Biber: Passacaglia voor viool solo in g (uit: Rosenkranz-Sonaten)

G.P. Telemann: Fantasia nr. 7, TWV 40:20
I. Dolce
II. Allegro
III. Largo
IV. Presto

J.S. Bach: Chaconne, uit Partita nr. 2 in d voor viool solo, BWV 1004

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Inspirerende omgeving

Het atelier werd in 1919 ontworpen door de eerste vrouwelijke architecte in Nederland, Margaret Staal-Kropholler. Zij werkte, met liefde voor het detail en het design, in opdracht van het kunstenaarsechtpaar Henriette en Richard Roland Holst. Hier ontving het echtpaar Roland-Holst veel beroemde gasten als architect Hendrik Berlage, schilder Charley Toorop, dichter Herman Gorter en politicus Willem Drees. Op het landgoed deden ze inspiratie op en is veel kunst en poëzie gemaakt. 

Na het concert wandel je met de boswachter over de Oude Buisse Heide.

Praktische informatie

  • Parkeren: Op de parkeerplaats van het natuurgebied Oude Buisse Heide. De parkeerplaats is alleen te bereiken via de hoek Buntweg-Roosendaalsebaan. Rijd in de bocht de laan in tot je bij de parking komt. Coördinaten: 51°28'04.8"N 4°34'31.6"E 51.468000, 4.575450
  • De locatie is helaas niet geschikt voor mindervaliden.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Geniet van violiste Ruña 't Hart in het atelier op de Oude Buisse Heide
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.