Herfst-vaartocht door de Ankeveense Plassen


-advertentiepositie-



Herfst-vaartocht door de Ankeveense Plassen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Beleef de herfst op de Ankeveense Plassen: waterwereld van smalle slootjes en weidse plassen. Samen met de boswachter vaar je door dit Beleef de herfst op de Ankeveense Plassen: waterwereld van smalle slootjes en weidse plassen. Samen met de boswachter vaar je door dit prachtige natuurgebied dat zich opmaakt voor de winter. . Beleef de geuren en kleuren van de herfst op de Ankeveense Plassen. Deze waterwereld van smalle slootjes, weidse plassen, moerasvogels en laagveenplanten maakt zich op voor de winter en jij mag daar getuige van zijn. Samen met de boswachter vaar je door dit prachtige natuurgebied.

Landschap van vroeger

Je vaart door een uniek, levendig en toch stil natuurgebied midden in de Randstad. Het landschap is ontstaan door het afgraven van veen. Waar het veen gestoken werd, ontstonden petgaten. Waar het veen te drogen werd gelegd, heten legakkers. Dit alles om turf te winnen. Eeuwenlang één van de belangrijkste brandstoffen. Het oude patroon van de petgaten en legakkers is nu nog zichtbaar vanaf het water.

Geur van de herfst

Geniet van de geur van vallende bladeren, vogels die zich opmaken voor een lange trektocht of juist net zijn aangeland op de plassen om hier de winter door te brengen. Je vaart langs rijpe rietpluimen vol met zaad en lisdoddes met de kenmerkende stinksigaren.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Herfst-vaartocht door de Ankeveense Plassen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.