1

Poppen- en Berenbeurs




Poppen- en Berenbeurs

» Let op: deze activiteit is voorbij «

s Werelds grootste poppen-, beren-, poppen-, beren-, poppenhuizen- en miniaturenbeurs... s Werelds grootste poppen-, beren-, poppen-, beren-, poppenhuizen- en miniaturenbeurs is verplaatst naar 23 en 24 oktober 2021

Op 23 en 24 oktober 2021 vindt in Brabanthallen s-Hertogenbosch weer een editie van s werelds grootste poppen-, beren-, poppenhuizen- en miniaturenbeurs plaats.

Hobby en verzamelen

Al 40 jaar is het zelf maken van poppen, teddyberen en poppenhuizen een ijzersterke hobby gebleven in een periode waarin we toch steeds minder tijd hebben voor creatieve uitingen. Voor de meeste bezoekers is het geen hobby, maar een serieuze passie. Bijna dagelijks werken zij aan hun poppenhuis, waarin een kleine wereld tot in detail wordt nagebouwd. Ook is de fantasie van de poppenmaaksters grenzeloos. Grillige fantasiefiguren, lieve meisjespoppen en niet te vergeten de levensechte babypoppen, zijn nog steeds de trend van de laatste jaren

Teddyberen

Internationaal bekende teddyberenkunstenaars laten hun werk zien, veelal naar eigen ontwerp. Teddyberen maken is de laatste jaren tot een kunst verheven. De handgemaakte beer krijgt net dat extraatje wat bij de fabrieksbeer ontbreekt. Alles wat je nodig hebt om een teddybeer te maken is aanwezig.

Antieke collecties

Naast de vele zelfdoeners is er een grote groep verzamelaars van antieke poppen en oud speelgoed. Niet alleen om in vitrines te plaatsen, maar ook als aanvulling in het interieur. De beurs biedt een schat aan zeldzame, mooie en omvangrijke antieke poppencollecties. Je vindt hier ook oud speelgoed en bijbehorende accessoires van binnen en buitenlandse deelnemers.

Poppenhuizen

Het maken van poppenhuizen is populairder dan ooit en is een hobby die zowel mannen als vrouwen aanspreekt. Je vindt dit weekend alles om een prachtig poppenhuis te bouwen. Zoals: bouwpakketten, poppenhuis-miniaturen, verlichting, meubilair, behang en miniatuur poppenhuis-poppen.

Zelf verkopen

Naast de deelnemers die vanuit de hele wereld komen met hun poppen, beren en poppenhuizen kun je ook zelf producten verkopen op de poppen- en berenbeurs. Schrijf je in via het inschrijfformulier en ben zeker van een plekje in de Brabanthallen die omgetoverd wordt tot n groot poppen- en berenhuis.

 Bezoek www.visitdenbosch.nl

Poppen- en Berenbeurs
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.