1

De roep van de bosuil




De roep van de bosuil

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Exclusieve excursie in het donker rond kasteel Doorwerth

Lang bibberend “hoeoeoe hoe hoe hoe hoeoeoe” of een scherp “kewik”: hoor de roep van de bosuil.
De bosuil is de meest voorkomende uil in Nederland. Er zijn ongeveer 5.500 broedparen in ons land. Desondanks zie je hem zelden en hebben de meeste mensen hem zelfs nog nooit in het echt gehoord. En dat terwijl iedereen het geluid van de bosuil kent. De bosuil is namelijk de enige uil die heel duidelijk oehoe roept. Het is zelfs zo dat in Amerikaanse griezelfilms waarin een uil voorkomt, het geluid van de Europese bosuil eronder wordt gezet. Oehoe, oehoe, kan heel angstig klinken in een donker bos. De rillingen lopen dan bij veel mensen over het lijf.
In december en januari, voorafgaand aan de broedtijd, stellen de bosuilen hun territorium vast. Dat doen ze door duidelijk hun roep te laten klinken. Wilt u de roep van de bosuil ook horen? Ga dan mee met deze excursie. Naast de bosuil is er bovendien ook kans op het horen van de kerkuil, ransuil en misschien zelfs de steenuil. Benut deze unieke kans, want normaliter is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 19:00 uur. Duur: ca. 2 uur.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 10 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Opmerking: stilte is tijdens deze excursie noodzakelijk. Daarom kunnen kleine kinderen (tot 10 jaar) en honden niet mee.
  • Tip van de boswachter: houd rekening met de weersomstandigheden. Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Neem een klein lampje mee. Tenslotte: het weer heeft invloed op de waarnemingen.
  • Startlocatie: parkeerplaats van kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth.
  • Informatie: Peter Palstring, tel. 06-47966663 of Dirk van der Plaat, tel. 06-28849331.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Reserveren

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

 Bezoek www.glk.nl

De roep van de bosuil
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.