Nacht van de Soldaat


-advertentiepositie-



Nacht van de Soldaat

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Fort Pannerden laat je de Nacht van de Soldaat beleven op zaterdag 30 oktober s avonds tussen 18.30 en 22.00. Ontdek hoe het soldatenle Op zaterdag 30 oktober staat in Nederland de tijd even stil tijdens de Nacht van de Geschiedenis maar het is dan ook de Nacht van de Nacht. Gemeenten, bedrijven en veel huishoudens doen het licht uit n Nederland ziet er even uit alsof elektrische verlichting niet bestaat. Fort Pannerden doet mee en laat u de Nacht van de Soldaat beleven. Ontdek hoe het soldatenleven eruit zag vrdat elektriciteit het fort verlichtte.

Op de laatste dag van het jaar met zomertijd kan men ervaren hoe het voor de soldaten in het fort was om te leven en te werken zonder elektriciteit n dus soms in het donker. Al lopend door de schemering volgt er een route door het fort die langs verschillende soldatenverhalen en verschillende soorten klusjes gaat die soldaten moesten doen.

Los samen met onze kanonnier een schot bij het negentiende eeuwse kanon, ga biechten bij meneer pastoor en rooster een broodje boven het vuur. Daarnaast hebben we deze avond ook marsmallows.

Voor wat extra uitdaging zijn er verschillende puzzels onderweg. Deze activiteit is geschikt voor groot en klein. Kinderen krijgen een mooie lantaarn mee om de route wat extra te verlichten. Een spannende, leerzame beleving voor jong en oud.

Praktisch

De activiteiten vinden plaats in de schemering en in het donker, s avonds tussen 18.30 en ongeveer 22.00. Deze avondopenstelling vindt plaats volgens de dan geldende corona-maatregelen. Dit geldt ook voor onze horeca.

Om verzekerd te zijn van een ticket graag reserveren via onze homepage. De toegang is 7,50 per persoon, inclusief shuttleservice tussen het fort en de parkeerplaats op de Pannerdenseweg. Museumkaart geldig.

 Bezoek www.fortpannerden.eu

Nacht van de Soldaat
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.