Volle maan wandeling


-advertentiepositie-



Volle maan wandeling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Uit het duister in het licht op het zand.

Normaal is het Wekeromse zand na zonsondergang niet toegankelijk, maar voor deze excursie wordt hierop een uitzondering gemaakt. U gaat met de boswachter mee het donkere bos rond het Wekeromse zand in. U zult zich verbazen over hoe licht het is als we het zand op gaan. Er zijn vaak behoorlijk wat sterren te zien. De boswachter vertelt hierover en helpt u de geluiden van het ons omringende bos in de nacht te herkennen. Geritsel in de bladeren, wild op het zand en misschien roepende bosuilen. Juist door die geluiden zult u merken dat een wandeling die u overdag al vaker hebt gemaakt gedurende de nacht heel anders kan zijn. Probeer het maar eens en loop mee met de boswachters.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 19:30 uur. Duur: ca. 1,5 a 2 uur.
  • Deelname: 8,00 euro p.p., donateurs GLK 3,00 euro op vertoon van een geldige donateurspas. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
  • Tip van de boswachter: omdat het in het bos best donker zal zijn, is het aan te raden een klein zaklampje mee te nemen.
  • Startlocatie: de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.
  • Routebeschrijving: Langs de Wekeromseweg staan in beide richtingen borden van Geldersch Landschap & Kasteelen in de berm met verwijzing naar de Immenweg. Vanuit Ede: na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromseweg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf. U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen. Vanaf Wekerom gekomen: na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor.
  • Informatie: Wiebe Verbaan, tel. 0318-611947.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Reserveren

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

 Bezoek www.glk.nl

Volle maan wandeling
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.