Wadlooptocht Banck


-advertentiepositie-



Wadlooptocht Banck

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bij de overgang van dijk naar duinen gaan we via de natuurlijke kwelders het wad op. Al gauw komen we bij de eerste prielen en een moss Bij de overgang van dijk naar duinen gaan we via de natuurlijke kwelders het wad op. Al gauw komen we bij de eerste prielen en een mossel/oesterbank. Een stukje slik mag natuurlijk niet ontbreken. Deze wadlooptocht start vlakbij de jachthaven van Schiermonnikoog. We lopen door de duinen via de brede kwelders door het wad op. De ondergrond is divers: we steken wat prielen door waar we meteen modderschoenen krijgen, staan stil bij flora en fauna, passeren een mosselbank en staan aan de oever van de brede vaargeul waar de veerboot voorbij komt. We proeven zeekraal en kokkels. Met wat geluk zien we een zeehond.

Afhankelijk van het weer en de waterstand waden we door een geul.  Langs de slikkige vaargeul, waar vaak een zeilboot drooggevallen ligt, lopen we naar de jachthaven.

Ben je op vakantie op Schiermonnikoog en wil je kennismaken met het wadlopen, boek dan deze prachtig gevarieerde wadlooptocht 'Banck'. Esther gidst bij Wadlas Wadlopen en is jullie wadloopgids.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Wadlooptocht Banck
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.