Tentoonstelling: Hallo Rembrandt!


-advertentiepositie-



Tentoonstelling: Hallo Rembrandt!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Hallo Rembrandt! is een actieve tentoonstelling voor volwassen met kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar. Wat maakt Rembrandts kunst zo bijzonder? Waar werd verf van gemaakt in de zeventiende eeuw? Leer Rembrandts meesterwerken kennen door samen te kijken en te doen.

De jongste ontdekkers van 3 tot 6 jaar kunnen onder andere met de figuren van De Nachtwacht spelen, zich als Rembrandt verkleden en verschillende kleuren met behulp van een projector mengen. Kinderen van 7 tot 12 jaar gaan aan de slag met Rembrandts belichting, bekijken uit hoeveel lagen een schilderij werd opgebouwd of duiken in een pigmentenkast met alle pigmenten die Rembrandt gebruikte om zijn verf mee te maken.

Met interactieve elementen als digitale schermen en een photobooth met Rembrandteske belichting ontdek je hoe Rembrandt werkte. Waar kun je dit beter beleven dan bij Rembrandt thuis? Een bezoek voelt al vanaf het begin als een avontuur.

Hallo Rembrandt! is geïnitieerd en samengesteld door het Mauritshuis, Den Haag en was daar te zien in de zomer van 2019.

 Bezoek www.rembrandthuis.nl

Tentoonstelling: Hallo Rembrandt!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.