Herfstvaartocht op de Nieuwkoopse Plassen


-advertentiepositie-



Herfstvaartocht op de Nieuwkoopse Plassen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Maak dit najaar kennis met ht best bewaarde geheim van het Groene Hart. Maak dit najaar kennis met hét best bewaarde geheim van het Groene Hart.. Tijdens een seizoensvaartocht maak je kennis met de Nieuwkoopse Plassen. Dit laagveenmoerasgebied is hét best bewaarde geheim van het Groene Hart. Onze fluisterboot Blauwjantje doet de mooiste plekjes van de omgeving aan. Het seizoen bepaalt waar we in het bijzonder naar kijken.

Warmere oorden

Misschien is de herfst wel het mooiste seizoen op de plas! Het is er dan minder druk. Geluiden van mens en dier op het water vervagen. Veel bladeren veranderen langzaam van kleur. Van bladgroen naar dieprood. Ontdek tijdens deze vaartocht welke vogels naar warmere oorden trekken en welke juist in Nieuwkoop overwinteren.

Herfstkleuren

Langs de waterkant kun je genieten van prachtige herfstkleuren, bessen en vruchten. Hou je van vallende blaadjes, glanzende rietvelden en de typische herfstgeur? Dan is deze seizoenstocht echt iets voor jou. Er varen twee deskundige gidsen van Natuurmonumenten met je mee. Zij vertellen je meer over de bezienswaardigheden op de plas tijdens dit bijzondere jaargetijde.

Praktische informatie

  • We varen met een open fluisterboot. Neem regenkleding mee als er neerslag wordt verwacht.
  • Deze vaartocht duurt ongeveer 2 uur.
  • Wees minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig
  • Een verrekijker en fotocamera komen altijd van pas
  • We verzamelen bij Restaurant Tijsterman, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid.
  • Bij (zeer) gevaarlijk weer kan Natuurmonumenten besluiten om de vaartocht te annuleren. U wordt hierover uitsluitend per e-mail geïnformeerd. Controleer voor aanvang van de tocht dus altijd uw e-mailinbox.
  • Het last minute telefoonnummer is uitsluitend vanaf één uur voor aanvang van deze vaartocht bereikbaar. Voor die tijd heeft het geen zin om dit nummer te bellen.
  • Voor algemene vragen kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met onze afdeling Ledenservice via 035-655 99 11.
  • De boot is geschikt voor mensen met een rolstoel. Mensen die hiervan gebruik willen maken worden verzocht hun ticket via de Ledenservice te kopen. De Ledenservice is bereikbaar via 035 - 655 99 11 (tijdens kantooruren)

Coronamaatregelen

Voor deze vaarexcursie met een open boot  is geen corona-check nodig.

Je bent wel verplicht te annuleren bij verkoudheid of koorts bij een van de deelnemers. Telefonisch of via een bericht kun u de Ledenservice bereiken. Je geld wordt teruggestort.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Herfstvaartocht op de Nieuwkoopse Plassen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.