Stadsmuseum Grave


-advertentiepositie-



Stadsmuseum Grave

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Stadsmuseum Grave: Kom kijken, lezen, spelen en voelen. Het museum in Vesting Grave belicht het Graafs cultureel erfgoed voor een b

Ht Graafse centrum voor cultuur en historie, in een UNESCO monument

Het Stadsmuseum Grave wil het Graafs cultureel erfgoed belichten voor een breed publiek en een belangrijk knooppunt zijn voor toeristen die de stad komen bezoeken. Daarnaast biedt het museum plek voor hedendaagse verhalen in de vorm van wissel exposities.

We vertellen op een eigentijdse manier het verhaal   over de indrukwekkende geschiedenis die achter ons ligt.

Een manier die de bezoeker van nu aanspreekt en met name, de bezoeker van buiten Grave. In de jaren die volgden na de uitbouw van 2011 hebben wij opnieuw veel geleerd: over wie onze bezoekers zijn, wat ze willen en nodig hebben. Wij willen graag in hun behoeften voorzien en zodoende het historische Grave en haar omgeving nog meer en beter op de kaart zetten. Om deze redenen is het museum in 2020/2021  heringericht.

De eerste stap was de nieuwe verlichting die de gewelven van het uit 1688 stammende deel (Poortzaal) van het museum prachtig laat uitkomen.

Vanaf nu vertellen we  het verhaal van Grave in twee delen.
In de Poortzaal  is o.a. de ontwikkeling van de vesting en het verhaal van de vele belegeringen (die de stad het predikaat opleverde) te volgen. In de nieuwe vleugel duiken we in de geschiedenis van Grave en zijn bewoners aan de hand van bijzondere prenten, opgegraven aardewerk, gebruiksmateriaal, wapens, schilderijen, fotos.

Praktische informatie
Stadsmuseum Grave
St. Elisabethstraat 10a
5361 HK  Grave
(0486) 47 59 48
info@stadsmuseumgrave.nl

Openingstijden
woensdag  t/m vrijdag 12:00 -16.30
zaterdag + zondag 13:00 16.30

 Bezoek www.stadsmuseumgrave.nl

Stadsmuseum Grave
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.