1

Eurospoor2021, Internationaal Modelspoor Evenement




Eurospoor2021, Internationaal Modelspoor Evenement

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Eurospoor2021: 27e editie! Terug na 3 jaar weggeweest!
29 - 31 oktober 2021, Jaarbeurs Utrecht, NL
Zondag 31 oktober kinderen t/m 11 jaar gratis entree met online ticket.

Wegdromen in meesterlijke landschappen

Modeltreinen en alles wat daarmee te maken heeft. Daar draait het om op Eurospoor. 60 schitterende modelbanen van spoorclubs uit binnen- en buitenland worden er getoond, tot in detail nagebouwd. Met bewegende delen in het landschap, zoals echt rijdende auto’s, huizen mét echte interieurs en ledverlichting, machines die graven, modelfiguren die matten kloppen, bewegende deuren en nog veel meer. Tevens kan de bezoeker op diverse stands artikelen en onderdelen tegen interessante prijzen aanschaffen.

Onder de commerciële stands bevinden zich ook de marktleiders Märklin, Fleischmann en Piko alwaar de bezoeker zich over de nieuwste modellen van zijn favoriete merken kan laten informeren.

A4-dioramawedstrijd
Na het succes van eerdere jaren houden we voor de 6e keer op rij de dioramawedstrijd en de stichting Modelspoorwijzer zich sterk gemaakt om in samenwerking met het modelspoortijdschrift Railhobby en Eurospoor onder leiding van Jeffrey Onrust ook voor 2021 een dioramawedstrijd uit te schrijven. En ja, het lijkt ongelofelijk, maar al deze werkjes zijn gebouwd op het formaat van een velletje papier (A4).
Onder het motto: "Niet te groot, niet te klein. Op een A4-tje moet het te bouwen zijn" presenteren 28 deelnemers hun diorama aan het publiek. Op de beurs zullen de diorama's 3 dagen lang tentoongesteld worden. Het publiek bepaalt samen met de vakjury de winnaar van de A4 Diorama wedstrijd in de categorie tot 18 jaar en in de categorie vanaf 18 jaar. Ook laten we in de A4 Diorama wedstrijd Lounge A4 Diorama's zien die aan de eerdere 5 wedstrijden hebben meegedaan en ook daar zitten prijswinnaars bij. Zondagmiddag vindt de prijsuitreiking plaats.
Modelspoormarkt
Daarnaast is er een speciale modelspoormarkt van maar liefst 800 meter lengte waar hobbyisten gebruikte treinen, toebehoren en verzamelmodellen ter ruil of verkoop aanbieden.

Kinderen op Eurospoor
Op Eurospoor komen ook kinderen volop aan hun trekken. Bij een aantal clubs mogen ze meehelpen de baan te bedienen. Daarnaast kunnen ze zelf rangeren en bij Railclub Utrecht hun eigen locomotievenloods bouwen.

Kinderen gratis op zondag 31 oktober
Op zondag 11 november mogen kinderen t/m 11 jaar onder leiding van een volwassene de beurs gratis bezoeken (bij online kaartbestelling).

Kortom:
Ook zonder zelf actief met de modelspoorhobby bezig te zijn is het een lust voor het oog om de prachtig werkende miniatuurspoorbanen te zien. Eurospoor is een dagvullend evenement en betekent drie dagen genieten voor iedereen die eens wat anders wil.

Kijk ook op de website: www.eurospoor.nl

Locatie
Jaarbeurs te Utrecht
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht
Nederland

 Bezoek www.eurospoor.nl

Eurospoor2021, Internationaal Modelspoor Evenement
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.