1

Bomen op Veluwezoom. Ontdek het Wood Wide Web


-advertentiepositie-



Bomen op Veluwezoom. Ontdek het Wood Wide Web

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Verwonder je over het Wood Wide Web en andere wetenswaardigheden uit het boek 'Het verborgen leven van bomen' van Peter Wohlleben. Verwonder je over het Wood Wide Web en andere wetenswaardigheden uit het boek 'Het verborgen leven van bomen' van Peter Wohlleben.. Op landgoed Heuven, waar bezoekerscentrum Veluwezoom in ligt, staan veel oude bomen. Bomen zijn prachtig om te zien en onmisbaar voor onze planeet. Tijdens de wandeling met een gids van Natuurmonumenten ontdek je waarom bomen zo bijzonder zijn.

Een bos bomen

De bomen in het bos maken het bos. Zo zijn er naaldbomen en bomen met bladeren (loofbomen). We gaan bekijken welke soorten bomen er op landgoed Heuven staan. En stellen de mooiste aan je voor.

Wood Wide Web

Naast het internet dat wij allemaal kennen en gebruiken bestaat er nog een internet. Wetenschappers noemen het het 'wood wide web' en het ligt gewoon onder onze voeten. In de vorm van schimmels. Via de myceliumdraden van schimmels blijken planten met elkaar in contact te staan, informatie te kunnen uitwisselen en zelfs voedingsstoffen te kunnen transporteren.

Peter Wohlleben

De Duitse boswachter Wohlleben beschrijft in zijn boek ‘Het verborgen leven van bomen’ hoe bomen samenleven in het bos. Deze activiteit is (mede) geïnspireerd op zijn boek.

Praktische info

  • Koop van tevoren online een kaartje
  • Doe stevige schoenen aan
  • Draag bedekkende kleding en controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur
  • Neem warme kleding en/of regenkleding mee
  • Honden zijn helaas niet toegestaan
  • LET OP: Dit is een activiteit voor volwassenen én kinderen vanaf 13 jaar, voor kinderen is er  'OERRR Bomen - Ontdek het Wood Wide Web!'



 

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Bomen op Veluwezoom. Ontdek het Wood Wide Web
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.