Dag van de Stilte = stiltewandeling op Tiengemeten


-advertentiepositie-



Dag van de Stilte = stiltewandeling op Tiengemeten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op de Dag van de Stilte zondag 31 oktober vindt op Tiengemeten een stiltewandeling plaats. Wandel mee, maak je hoofd eens cht leeg en Op de Dag van de Stilte – zondag 31 oktober – vindt op Tiengemeten een stiltewandeling plaats. Wandel mee, maak je hoofd eens écht leeg en ervaar ultieme rust tijdens deze wandeling op Tiengemeten. . Zondag 31 oktober is het de Dag van de Stilte. Een dag van vertragen, verstillen en kwaliteitsvolle aandacht. Hoe kan dat beter dan tijdens een stiltewandeling in een rustige, natuurlijke omgeving? Stil zijn is iets wat we weinig doen. Zeker met de drukte van alle dag waarin je alle ballen hoog probeert te houden. Door bewust te luisteren naar wat in de natuur gebeurt, maak je je hoofd leeg en kun je ultieme rust ervaren. De ervaren coach neemt je tijdens de stiltewandeling mee over het eiland en laat je andere zintuigen aanspreken dan tijdens een gewone wandeling. Een bijzondere ervaring waar je nog lang met een glimlach aan terug zult denken.

Stilte

Ondanks dat we weinig écht stil zijn, is het zó goed voor je. Het zorgt er namelijk voor dat je minder in je hoofd leeft, maar écht stil staat bij je gevoel. Het maakt je hoofd leeg en zorgt voor ontspanning. Tijdens de stiltewandeling, onder leiding van coach Jolanda Baan, wandel je in stilte waarbij regelmatig gestopt wordt voor een geleide meditatie. Dat voelt in het begin misschien even vreemd en onwennig. Maar al gauw sta je open voor nieuwe waarnemingen, zoals je ademhaling, de grond onder je voeten, de geluiden om je heen, de kleuren in de natuur en het gevoel van de wind op je huid. Door te voelen en te luisteren naar wat er gebeurt, kom je helemaal tot rust.

Stiltewandeling op Tiengemeten

Jolanda ontvangt je in het bezoekerscentrum op Tiengemeten. Daar vertelt ze eerst kort het bijzondere verhaal van Tiengemeten. Extra bijzonder zijn het donker en de rust op het natuureiland. Daarna ga je in stilte op pad. Het tempo tijdens de wandeling is laag, waardoor je makkelijker je aandacht bij jezelf kunt houden. De wandeling is geschikt voor iedereen die kan wandelen, maar is niet geschikt voor kleine kinderen. Meer informatie over Jolanda Baan vind je op www.viamova.nl.

Tips van de coach

  • Neem de pont om 10.00 uur.
  • Zorg dat je ruim op tijd voor vertrek van de pont aanwezig bent: de pont vertrekt namelijk stipt op tijd.
  • Parkeer gratis op het parkeerterrein in Nieuwendijk, vlakbij de pont (navigatie: Nieuwendijk 1 in Zuid-Beijerland).
  • Koop vooraf online je pontkaartje(s)
  • Met deze wandeling kunnen geen honden mee: dit past niet bij het karakter van deze wandeling.
  • Trek goede wandelschoenen aan.
  • De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur
  • Je kunt de pont van 12.10 uur terug naar vaste wal nemen of nog langer op het eiland blijven
  • Bij onvoldoende aanmeldingen kan de stiltewandeling geannuleerd worden

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Dag van de Stilte = stiltewandeling op Tiengemeten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.