1

Galerie Glashard




Galerie Glashard

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Galerie Glashard van kunstenaar Frits Hardon is na twintig jaar verhuisd van zijn winkel aan de Dorpsstraat naar zijn nieuwe galerie/atelier aan de Kogendijk 59 te Bergen. Ook hier maakt Frits weer de mooiste zelf ontworpen glasobjecten van het prachtige gekleurde glas Bullseye. Deze techniek heet glasfusen (versmelten van glas). Frits is geïnspireerd door de natuur, bijvoorbeeld de zee en allerlei dagelijkse zaken zoals flessen, brillen, etc. Zijn glasobjecten zijn als gevolg van de jarenlange verkoop in zijn winkel op de Keukenhof over de gehele wereld verspreid. In elk land is een object. Hij probeert de schoonheid te creëren door middel van harmonie. Die ontstaat door contrasten, zoals binnen/buiten, open/dicht en licht/donker. Zijn werk is zowel abstract als figuratief met mooie lijnen en een prettig kleurgebruik. In zijn werk zijn invloeden zichtbaar van kunstenaars als Kandinsky, Corbusier, Rothko, Lucien Freud en César Domela. Frits Hardon volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam (1986-1991).
Tijdens de Kunst10Daagse bent u tussen 11.00-17.00 van harte welkom om zijn expositie in zowel galerie/atelier als in zijn tuin te bewonderen. Buiten de K10D om bent u op afspraak welkom.
Naast zijn vrije objecten werkt hij in opdracht en ook voor de restauratie van glaskunst kunt u bij hem terecht. In overleg maakt hij ook glas-in-lood voor uw interieur.

 Bezoek www.galerieglashard.nl

Galerie Glashard
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.