Restauratie op locatie


-advertentiepositie-



Restauratie op locatie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kijkje achter de schermen bij restauratie bouwfragmenten van kasteel Ammersoyen

Op de zolder van kasteel Ammersoyen liggen verschillende bouwfragmenten die zijn gevonden tijdens de restauratie van het kasteel. Kleurrijke ridderfiguurtjes en verveeld kijkende leeuwtjes liggen al bijna zestig jaar te wachten op aandacht. Dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds kan een start worden gemaakt met de conservering van deze 19de-eeuwse bouwfragmenten. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij deze werkzaamheden. 

De ‘restauratie op locatie’ wordt uitgevoerd door de Stichting Restauratie Atelier Limburg. Met precisie wordt alles ter hand genomen. Fascinerend om te zien en er is alle gelegenheid om vragen te stellen. Voor bezoekers dus extra leuk om naar kasteel Ammersoyen te komen, als eerste voorwerpen te zien die niet eerder zijn tentoongesteld en van dichtbij de conserveringswerkzaamheden te volgen. Tijdens de rondgang door het kasteel word je ook naar deze ruimte geleid.

Bezoekers vanaf 13 jaar moeten een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs tonen. Het kan zijn dat we vragen op sommige plekken een mondkapje te dragen.

Datum: 12 december 2021 en 5 en 6 januari 2022

Tijd: 11:00 – 17:00 uur.

Entree: €12 volwassenen - €5 t/m 18 jaar - museumkaart + donateurs gratis

Reserveren: Boek hier uw ticket

 Bezoek www.glk.nl

Restauratie op locatie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.