1

Fire for Water - MPA




Fire for Water - MPA

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In Kunstfort bij Vijfhuizen is een bijzondere installatie zien; gemaakt voor deze ruimte, een set vol herinneringen, of een reeks spann In Kunstfort bij Vijfhuizen is een bijzondere installatie zien; gemaakt voor deze ruimte, een set vol herinneringen, of een reeks spannende gebaren restanten van de performance Fire for Water van de kunstenaar MPA, die op 15 en 16 oktober in en voor het fort is opgevoerd.

Een meditatie op geweld en ruimte voor transformatie, Fire for Water is speciaal ontworpen voor de gebouwen en het schiereiland van het Kunstfort, een voormalig militair fort van de Stelling van Amsterdam. Watervaten, pantsers, vuren en telepathische middelen zijn personages in een verhaal dat zich ontvouwt in verschillende lagen van zijn en bewustzijn. De betonnen muren van het fort zijn de membranen van een droomachtige ruimte geworden waarin verschillende visioenen verschijnen. Als in een perverse modeshow werd zelfbewapening gedaan en ongedaan gemaakt; op zoek naar het vermogen om te zwemmen, nat te zijn, bij het water te zijn. De dualiteit van vuur als kracht van zowel verbinding als vernietiging is een metafoor die door het hele stuk brandt en de vervlechting tussen wonden en bewapening, bescherming en onderdrukking, spektakel en oorlogen oplaait. De restanten van Fire for Water blijven voortleven uit de dromen die in de voorstelling zijn opgewekt.

Fire for Water, een coproductie met het Kunstfort en Gessnerallee, Zrich, is samengesteld door Sara Giannini als onderdeel van If I Cant Dances 2019-21 Edition VIII Ritual and Display. De performance en tentoonstelling in het Kunstfort zijn samengesteld door Sara in dialoog met Frdrique Bergholtz (directeur If I Cant Dance) en Zippora Elders (directeur en curator van het Kunstfort).

 Bezoek www.kunstfort.nl

Fire for Water - MPA
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.