1

GEANULLEERD I.V.M. AANGESCHERPTE CORONAMAATREGELEN Midwinterhoornwandeling


-advertentiepositie-



GEANULLEERD I.V.M. AANGESCHERPTE CORONAMAATREGELEN Midwinterhoornwandeling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wandelen door het winterse landschap van de Sallandse Heuvelrug begeleid door sfeervolle midwinterhoornklanken. Dat kan op zondag 28 no Wandelen door het winterse landschap van de Sallandse Heuvelrug begeleid door sfeervolle midwinterhoornklanken. Dat kan op zondag 28 november. Je kunt starten tussen 13.00 en 15.00 uur vanaf Erve De Pas in Haarle. .

Midwinterhoornblazen

Het midwinterhoornblazen is een oeroude traditie. Er mag geblazen worden vanaf de eerste zondag van de Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen. Ook in Haarle wordt in de midwinterperiode volop op de hoorn geblazen. Het is een zware kunst, waarbij een paar goede longen even noodzakelijk zijn als het hout van een krom elzen-, berken- of wilgenstammetje.

Erve De Pas

Rondom Erve De Pas biedt Natuurmonumenten op 28 november volop activiteiten! Slenter over de winterproeverij met lokale lekkernijen. Warm even op bij de vuurplaats met voor de kids marshmallow en broodjes roosteren boven het vuur. Loop binnen bij Informatieschuur De Pas. Ontmoet de boswachter en stel de vraag die je altijd al wilde stellen. Ontdek de Speelnatuur van OERRR. En natuurlijk kun je bij Herberg De Pas terecht voor een heerlijk kopje thee, koffie, lunch of smakelijke baksels!

Van blazer naar blazer

Vanaf Erve De Pas loop je zelf van blazer naar blazer, ze laten om beurten hun tonen horen. De route is ongeveer 2 kilometer en onderweg leggen de blazers uit hoe de midwinterhoorn werkt. Vind je de wandeling van 2 kilometer te kort? Meld je dan aan voor de Midwinterhoornwandeling op zondag 2 januari. Deze wandeling is ongeveer 5 kilometer.

Corona maatregelen

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom verlaagd. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen:

  • Er wordt om een CoronaToegangsBewijs gevraagd
  • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact
  • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten
  • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken
  • Nies en/of hoest in je elleboog
  • Ben je verkouden of heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis!

Handig om te weten

  • Vooraf aanmelden is niet nodig.
  • Tijd: Starten tussen 13.00 en 15.00 uur
  • Plaats: start wandeling bij Erve De Pas, Molenweg 2 in Haarle
  • LET OP: niet alle navigatiesystemen herkennen Molenweg 2 en eindigen hun reis op de Molenweg midden in het dorp Haarle. Via google maps kom je op de goede locatie uit.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

GEANULLEERD I.V.M. AANGESCHERPTE CORONAMAATREGELEN Midwinterhoornwandeling
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.