1

Stevige nieuwjaarswandeling met erwtensoep


-advertentiepositie-



Stevige nieuwjaarswandeling met erwtensoep

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Verwelkom samen met de boswachter het nieuwe jaar op de Sint-Pietersberg. Tijdens deze stevige winterwandeling ga je op zoek naar spore Verwelkom samen met de boswachter het nieuwe jaar op de Sint-Pietersberg. Tijdens deze stevige winterwandeling ga je op zoek naar sporen en beleef je de natuur in de wintertijd. We pauzeren bij Bistro Hoffmanni voor zelfgemaakte erwtensoep met roggebrood en spek en brengen een bezoek aan de diepe ENCI-groeve!. Verwelkom samen met de boswachter het nieuwe jaar op de Sint-Pietersberg. Tijdens deze stevige winterwandeling van ongeveer 8 km gaan we op zoek naar sporen en beleef je de natuur in de wintertijd.  

Winterwandeling

De wandeling start bij Fort Sint Pieter en brengt ons naar de vogeluitkijkplek de Kiekoet, waar we een blik werpen in de Oehoevallei. Met een beetje geluk zullen we er één kunnen spotten. Hier zien we ook een dwarsdoorsnede van het oude grottenstelsel dat zichtbaar is geworden door de afgravingen van de mergel in de groeve. We stappen verder. Na een prachtig uitzicht vanaf het platform over de groeve, dalen we de indrukwerkende trap af naar beneden.

Bij Bistro Hoffmanni in de groeve komen we even op adem en genieten van zelfgemaakte erwtensoep met roggebrood en spek (inbegrepen).

We vervolgen onze route. We gaan een kijkje nemen in de diepe ENCI-groeve, die alleen onder begeleiding van de boswachter toegankelijk is. Via het ENCI-bos wandelen we over de westkant van de Sint-Pietersberg, met spektaculaire vergezichten, terug naar ons startpunt. 

Praktische informatie

  • Het programma is geschikt voor volwassen of gezinnen met kinderen die goed kunnen stappen. 
  • Kleed je lekker warm aan en draag stevige wandelschoenen.
  • Helaas mag uw hond bij deze activiteit niet mee.
  • De kosten van de wandeling zijn inclusief erwtensoep
  • De wandeling is ca. 8 kilometer lang

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Stevige nieuwjaarswandeling met erwtensoep
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.