Rondom het Heidehuis

Rondom het Heidehuis

Een wandeling t Heidehuis aan de rustige kant van landgoed Warnsborn.

Eind 2017 is ‘t Heidehuis in bezit gekomen van het Geldersch Landschap & Kasteelen. Daarna is het gerestaureerd en geschikt gemaakt voor bewoning. Tijdens deze excursie zal de boswachter je een bijzonder verhaal over de eerste bewoners vertellen. Door particuliere bewoning kunnen we het huis helaas niet van binnen bezichtigen. De buitenkant is echter ook zeer de moeite waard evenals de ligging. Ook zal een bezoek worden gebracht aan het meest noordelijke deel van het landgoed Warnsborn. Tot slot kan voor de geïnteresseerden nog een bezoek worden gebracht aan het kerkhof van Schaarsbergen waarop twee rijksmonumentale graven zijn, o.a. van mr. Baron Brantsen, heer van Zypendaal.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 13.30 uur. Duur: ca. 2 - 2,5 uur. Afstand: ca. 5 km.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Startlocatie: parkeren aan de zijweg Kemperbergerweg voor viaduct A12 vanaf Arnhem.
  • Routebeschrijving: op de Kemperbergerweg bij Pannenkoekenhuis Schaarsbergen links, op ventweg weer links en 1e weg rechts richting tennisbaan.
  • Informatie: Peter Palstring, tel. 06-47966663 of Dirk van der Plaat, tel. 06 - 28849331.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Beschikbaarheid tonen

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Rondom het Heidehuis

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.