1

Voorjaarswandeling




Voorjaarswandeling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kijk naar de flora en luister naar de interessante historie.

In Nederland zijn niet veel natte heidegebieden meer overgebleven. Klein Bylaer is zo’n nat heidegebied waar veel over te vertellen valt. Wilt u horen wat de geheimen zijn van dit gebied? De boswachter neemt u graag mee over landgoed Klein Bylaer. Het gebied is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een aantrekkelijk coulisselandschap met veel oude bomen, gemengd bos en natte heide. Er komen veel bijzondere planten voor. Ook het oorspronkelijke waterbeheersing stelsel van vloeiweiden, sprengen en beken is nog intact. Onder het gebied ligt een aantal grote ‘kwelkraters’ waar uitwisseling met het schone grondwater optreedt. Het belooft een boeiende middag te worden.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

    • Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
    • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
    • Opmerking: het is verstandig om stevige waterdichte wandelschoenen te dragen. Op sommige plekken kan het nat zijn. Neem zo mogelijk een verrekijker mee. Houdt u er rekening mee dat het terrein niet geschikt is voor wandelwagens, rollators e.d.
    • Startlocatie: de parkeerplaats van Landgoed Klein Bylaer van het Geldersch Landschap & Kasteelen bevindt zich aan de Kallenbroekerweg. Deze parkeerplaats vindt u komend uit Barneveld, 1,7 Km na het bord “einde bebouwde kom”, aan de rechterkant van de Kallenbroekerweg, ter hoogte van huisnummer 182. De parkeerplaats is aangegeven met de bekende geelgroene GLK borden.
    • Informatie: Rien Brand, tel. 06-22375408 of Eduard Barreveld, tel. 06-49131047.
    • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Beschikbaarheid tonen

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

 Bezoek www.glk.nl

Voorjaarswandeling
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.