Trekvogelwandeling tijdens Festival Jong Talent Schiermonnikoog


-advertentiepositie-



Trekvogelwandeling tijdens Festival Jong Talent Schiermonnikoog

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bijna lente en dat betekent volop vogeltrek! Bijna lente en dat betekent volop vogeltrek!. Van 12 t/m 17 maart 2022 vindt het Festival Jong Talent Schiermonnikoog plaats. Van over de hele wereld komt jong talent naar Schiermonnikoog om concerten te geven en masterclasses te volgen.

Dagelijks worden excursies georganiseerd rondom al het moois dat het eiland voor u in het vroege voorjaar te bieden heeft.

Vogeltrek

Half maart is het nog maar nauwelijks voorjaar, maar de voorjaarstrek is al voorzichtig begonnen. De eerste broedvogels komen in ons land aan, en tegelijkertijd zijn er nog veel overwinteraars te zien. Een goed moment voor een trekvogelexcursie! In de polder vertelt de boswachter waar die duizenden rotganzen en brandganzen eigenlijk vandaan komen, en waarom ze zo graag op het eiland bivakkeren. De wadvlakte trekt met zijn miljoenen wormen, schelpen en garnalen massaal vogels aan. En zorg vooral dat je de prachtige, maar onopvallende goudplevier niet over het hoofd ziet.

Bijna lente en dat betekent volop vogeltrek. Onderweg tussen Siberië en Afrika is het Waddengebied de perfecte plek voor trekvogels om bij te komen van een lange reis. De grutto en lepelaar komen terug uit het zuiden om te broeden en wintergasten maken zich klaar om te gaan. De eerste nesten zijn al gebouwd en territoria worden fel verdedigd. Beleef de lente met de boswachter. 

Praktische informatie

  • de excursie start bij informatiecentrum Het Baken
  • neem een verrekijker mee (verrekijkers zijn ook te leen bij Het Baken)
  • bij slecht weer kan de gids besluiten de excursie te annuleren

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Trekvogelwandeling tijdens Festival Jong Talent Schiermonnikoog
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.