Gedichten maken op de Oude Buisse Heide


-advertentiepositie-



Gedichten maken op de Oude Buisse Heide

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het grootste poziefeest van de Lage Landen wordt dit jaar voor de tiende keer gevierd. Het thema van de Week van de Pozie (27 januari t Het grootste poëziefeest van de Lage Landen wordt dit jaar voor de tiende keer gevierd. Het thema van de Week van de Poëzie (27 januari t/m 2 februari 2022) is NATUUR en heeft als motto: ‘bloesemingen en overvloed’. . Henriëtte Roland Holst, één van de belangrijkste dichters uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis, was graag in de natuur bij Zundert. Wandelend over de Oude Buisse heide bedacht ze de beste zinnen. Lyrisch schreef zij over de bloemen en het groen langs haar pad. Natuurmonumenten nodigt je uit om in haar voetsporen te treden.

Aan de hand van speelse schrijfopdrachten van Monique Smit, docent creatief schrijven bij de Nieuwe Veste in Breda, wandel je de gedichtenroute op de Oude Buisse Heide. Schrijfervaring is niet nodig; het is leuk voor jong en oud!

We (her)ontdekken de poëzie in de natuur en de natuur in de poëzie. We laten ons inspireren door de poëzie in de natuur, door kleine letterbeestjeswoorden, door zwierige plantenzinnen en rodondendron-rondelen. We zeggen zacht gedichten om de dieren in hun winterslaap te wiegen en geven taal aan wat we willen bewaren in ons hart. We zingen een meerstemmig lied over een groene toekomst droom vol ‘bloesemingen en overvloed’.

Geef je gratis op tijdens de Week van de Poëzie en krijg de opdrachten per e-mail toegezonden. De wandeling is individueel en kun je ieder moment in de Week van de Poëzie doen. Het eindresultaat kun je met ons delen. We kiezen twee gedichten die een plek krijgen in de wandelroute op de Oude Buisse Heide.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Gedichten maken op de Oude Buisse Heide
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.