1

Grebbelinie Bezoekerscentrum


-advertentiepositie-



Grebbelinie Bezoekerscentrum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het Grebbelinie Bezoekerscentrum op het Fort aan de Buursteeg start het verhaal van n van de oudste waterlinies van Nederland: de Grebbelinie.

Het bezoek aan de interactieve expositie kan worden gecombineerd met een kijkje in de museumwinkel of mooie wandeling van ruim 2 km over het aarden Fort aan de Buursteeg, een Rijksmonument.

Diverse bunkers, kazematten en loopgraafreconstructies liggen langs de paden en via een fiets/wandeltunneltje kunnen beide zijden van het fort worden bezocht. Op een aantal plaatsen zijn houten soldaten te zien, die cruciale momenten verbeelden waarop de Grebbelinie werd ingericht ter verdediging.

Voor kinderen is er een leuk en actief soldatenpad (4 t/m 8 jaar) en een speurtocht (9 t/m 12 jaar) Ook kunnen er op afspraak rondleidingen worden aangevraagd die worden begeleid door een deskundige gids.

Het bezoek kan worden afgewisseld of afgesloten bij Restaurant Grebbelounge, met een prachtig terras waar genoten kan worden van koffie, lunchen, loungen en dineren.

Openingstijden
winter: november t/m februari
Maandag gesloten
Dinsdag t/m zondag: 12.30 - 16.00 uur

 Bezoek www.grebbeliniebezoekerscentrum.nl

Grebbelinie Bezoekerscentrum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.