Strijkorkest Ciconia Consort speelt 'Café Paris'


-advertentiepositie-



Strijkorkest Ciconia Consort speelt 'Café Paris'

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Twee eeuwen muziek uit de bruisende stad Parijs. Dat is het thema van het concert Café Paris van strijkorkest Ciconia Consort. De bekende pianist Paolo Giacometti is de solist in het weinig gehoorde pianoconcert van Casterède. Een veelzijdig programma met romantische en (vroeg-)moderne composities.
Sinds de Franse overheid in 1666 de ‘Prix de Rome’ instelde, en koning Lodewijk XIV de Koninklijke Academie voor muziek en dans, is Parijs een smeltkroes van cultuurstijlen en vernieuwing. Denk aan het zonnige impressionisme, het kubisme, symbolisme en dadaïsme in de beeldende kunst. Maar ook in de muziek was de Franse hoofdstad een toneel van vernieuwing en maatschappelijke betrokkenheid. De Groupe des Six met Darius Milhaud en naoorlogse componisten, zoals Castérède, Jolivet en Rivier, zijn hier voorbeelden van. Beïnvloed door de studentenrevoltes van de jaren zestig, schreven zij vaak revolutionair werken.
Pianist Paolo Giacometti studeerde aan het Amsterdams Conservatorium. Hij treedt nu op in de grote concertzalen als solist en als kamermusicus. Hij voelt zich thuis in allerlei muziekstijlen, van vroeg-klassiek tot hedendaags.

 Bezoek ciconiaconsort.nl

Strijkorkest Ciconia Consort speelt 'Café Paris'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.