Historische wandeling


-advertentiepositie-



Historische wandeling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bezoek de Rune Batenburg en de Liendense Waard.

De ruïne Batenburg, Liendense Waard en Batenburgse molen horen bij elkaar. De Liendense Waard was ooit in het bezit van de kasteelbewoners. Na het herstel van een oude rivierloop is de Waard een eldorado voor vogels geworden. Een flinke snoeibeurt heeft ervoor gezorgd dat de vele eenden en andere watervogels goed zichtbaar zijn. De vlechtheggen (Maasheggen) worden volwassen en zorgen voor een grote biodiversiteit in de Waard. Kortom een prachtig gebied om te bezoeken. De Batenburgse molen staat er weer stoer bij. De geschiedenis van de molen wordt verteld. We eindigen onze wandeling bij de ruïne Batenburg. Daar duiken we in de turbulente geschiedenis van de Heren van Batenburg. De imposante restanten het kasteel helpen ons om de geschiedenis te laten herleven. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 14:00 uur. Duur: ca. 2 uur.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Tip van de boswachter: neem een verrekijker mee.
  • Startlocatie: parkeerplaats aan de Molendijk net buiten de bebouwde kom aan de oostkant van Batenburg.
  • Informatie: Cor Custers, tel. 06 44380502.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Beschikbaarheid tonen

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

 Bezoek www.glk.nl

Historische wandeling
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.