1

Prepper Paradise


-advertentiepositie-



Prepper Paradise

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In de nieuwe tentoonstelling Prepper Paradise, van gastcurator Ward Janssen, koppelt het museum de verbeelding van het einde der tijden in kunst, ontwerp, architectuur en wetenschap aan droombeelden en speculaties over hoe de mens zich daarop kan voorbereiden.

Van het bouwen van bunkers en panic rooms in de Euregio tot het ontwerp van voedsel en urban farming; van Bunker shopping with the Kardashians tot speculatieve steden van de toekomst; van voedselvoorraden voor jarenlange zelfredzaamheid tot het laten invriezen van je overleden lichaam – we bereiden ons te pas en te onpas, en de een wat meer dan de ander, voor op onvoorziene en onzekere toekomsten.

Maar waar we de doomsday prepper en survivalist wel eens afdoen als een zonderlinge eenling, kunnen we ons ook afvragen of er niet juist een optimisme en utopisme uit het fenomeen spreken. Immers, een wereld verwoest door oorlog, pandemieën en klimaatverandering moet daarna weer opnieuw worden ontworpen. Hoe kunnen we zeker weten dat we het dan wél goed doen?

 Bezoek www.bureau-europa.nl

Prepper Paradise
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.