1

Zomeravond orgelconcert




Zomeravond orgelconcert

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Manuel Tomadin (1977) heeft piano, orgel, compositie en klavecimbel gestudeerd. Zijn klavecimbel-diploma verkreeg hij aan de Universiteit van Udine. Als onderdeel hiervan heeft hij een scriptie geschreven over de Goldberg Variaties van J.S. Bach. Tussen 2001 en 2003 studeerde hij aan de Schola Cantorum Basiliensis (Zwitserland) bij Jean Claude Zehnder en Andrea Marcon.
Hij doceerde orgel en orgelcompositie aan het Conservatorium “G. Nicolini” van Piacenza, "N. Rota" van Monopoli en klavecimbel aan het conservatorium" B. Marcello "in Venetië. was organist van de kapel in de kathedraalkapel Civic van Triëst van 2004 tot 2008.
Hij won 4 prijzen op belangrijke nationale organistische wedstrijden en 6 prijzen op internationale wedstrijden. Waaronder de eerste prijs in de wedstrijd van Fussen - Breitenwang - Mittenwald (Duitsland) en de tweede prijs met de eerste niet toegekend in de prestigieuze wedstrijd van Paul Hofhaimer in Innsbruck voor twee keer (2006 – 2010). Winnaar van de Grand Prix d’ ECHO 2011 in het Alkmaar Schnitger Concours. Hij is artistiek directeur van het Organ International Festival in Udine en Antonio Vivaldi Festival van Triëst.
Manuel is al een aantal jaar bezig aan een indrukwekkende orgeltocht, waarbij ook regelmatig ons land aandoet. De ene na de andere integrale uitvoering van orgelcomposities van o.a.L Krebs, A van Noordt, Leyding en andere verschenen op het label Brilliant

 Bezoek christianmuller-orgel.nl

Zomeravond orgelconcert
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.