Kijken op Fort Kijkuit


-advertentiepositie-



Kijken op Fort Kijkuit

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wil je eens rondkijken op Fort Kijkuit onder begeleiding van een boswachter en fortengids! Kom langs (reserveren mg, maar hoeft niet) e

Bezoek het wachthuis

Samen met de fortengids wandel je over het fortterrein en hoor je alles over de bijzondere geschiedenis van deze plek. Op het terrein staan drie gebouwen die samen Fort Kijkuit vormen. Onder begeleiding van de gids krijg je een uniek kijkje in wachthuis; het gebouw waarin nu de boswachters werken.

UNESCO Werelderfgoed

In 2014 is dit gebouw grondig gerenoveerd en de herbestemming won zelfs de Europa Nostra-prijs voor behoud van cultureel erfgoed. Ook kun je een bezoek brengen aan het kruithuis. Dit gebouw herbergt momenteel een onbemand informatiepunt, waar je meer kunt leren over het fort, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en flora en fauna in het laagveen. Sinds juli 2021 vormt de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen met de Stelling van Amsterdam het UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies.

Gratis entree

Leden van Natuurmonumenten kunnen gratis deelnemen aan de rondleiding. Niet-leden betalen 2,-, maar kunnen ook ter plekke lid worden van Natuurmonumenten.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Kijken op Fort Kijkuit
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.