Het Juweel Sparrendaal


-advertentiepositie-



Het Juweel Sparrendaal

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Juweel is de enige themabeurs in Nederland die zich concentreert op juwelen, sieraden en horloges. De beurs dankt haar reputatie aan het artistieke vakmanschap en de expertise die er ruim vertegenwoordigd zijn. In de stijlkamers van de 18de-eeuwse Buitenplaats Sparrendaal tonen gedurende drie dagen 25 gepassioneerde juweliers, horlogespecialisten en edelsmeden zeer diverse en authentieke stukken, waaronder ook werken in zilver.

“Deze jaarlijkse verkoopexpositie is zeer toegankelijk. We zien hier families, stellen, vrienden en vriendinnen... Soms op een missie om een speciaal moment in hun leven te markeren maar bovenal om in alle rust rond te kijken in de internationale collecties hedendaagse en vintage juwelen, horloges en sieraden. Bezoekers vinden hier dus heel veel op één plek. Je kunt alles goed vergelijken, je vragen stellen en ook zeker passen!”, zegt Edith Rissik. Ze is samen met Johan Rissik de initiatiefnemer en organisator van de juwelenbeurs.

Dagelijks worden er rondleidingen gegeven door juwelenexperts. In ongeveer een half uur praten zij bezoekers bij over de diverse juwelenstijlen, edelstenen en kwaliteitskenmerken van sieraden. Ook wordt de bijzondere techniek van mechanische horloges belicht. Deze speciale rondleidingen zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van Het Juweel. Een zomerse lunch of een goed glas wijn op het overdekte terras in de tuinen van het landgoed maken een bezoek aan de verkoopexpositie volledig.

 Bezoek juwelenbeurs.nl

Het Juweel Sparrendaal
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.