1

Fietstocht Hollandse Limes Classic




Fietstocht Hollandse Limes Classic

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga op zaterdag 3 september terug in de tijd tijdens de 3e editie van de Hollandse Limes Classic. Een uniek fietsevenement waar zorg, sp

Ga op zaterdag 3 september terug in de tijd tijdens de 3e editie van de Hollandse Limes Classic. Een uniek fietsevenement waar zorg, sport en erfgoed samenkomen. Fiets mee over de Hollandse Limes die tweeduizend jaar geleden de noordgrens van het Romeinse Rijk vormde n sinds 2021 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Ontdek tijdens een van de Limes fietstochten wat er over is van reusachtige forten, proef typisch Romeinse koffie en laat je vanaf de (race)fiets verrassen door onze bijzondere geschiedenis. Een uniek n sportief dagje uit in eigen land met keuze uit verschillende afstanden van 37,5 km, 75 km, 112,5 km, 150 km of 250 kilometer.

WAAROM MEEDOEN?
  • Een unieke fietsroute langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk.
  • Een bijzondere sportieve dag met voor iedere deelnemer een uitdaging op maat met routes van kort tot heel lang.
  • Goed verzorgde tussenstops bij verschillende bezienswaardigheden langs de route.
  • Bewonder Romeinse vondsten op verschillende historische locaties. Bekijk wat er nog over is van reusachtige forten, wachttorens en boten waar de Romeinen zo'n 2000 jaar geleden mee over de Rijn voeren.
  • Bezoek een bijzondere tentoonstelling speciaal voor deelnemers van de Hollandse Limes Classic bij castellum NIGRVM PVLLVM met o.a. de unieke Zwammerdamschepen.
  • Draag een steentje bij aan de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum in Archeon
Kortom: dit wil je niet missen Schrijf je snel in.

Wielershirt
Bij deelname aan de Hollandse Limes Classic kun je ook een het unieke fietsshirt aanschaffen. Een bijzondere herinnering aan deze historische tocht en natuurlijk gewoon een heel fijn shirt om daarna nog in te fietsen. Het fietsshirt kost slechts 45,- en krijg je ongeveer een week voor het event thuisgestuurd. Het shirt wordt speciaal voor jou gemaakt en ruilen is dus niet mogelijk, kijk dus goed naar de maattabel Je kunt het shirt bestellen direct tijdens het inschrijven.

 Bezoek hollandselimesclassic.nl

Fietstocht Hollandse Limes Classic
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.