1

Rondleiding Eendenkooi


-advertentiepositie-



Rondleiding Eendenkooi

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een unieke rondleiding door de historische eendenkooi.

De eendenkooi Batenburg is normaliter niet toegankelijk voor publiek. Rust in de kooi is namelijk van groot belang. Onder leiding van de boswachter krijgt u tijdens deze excursie de unieke gelegenheid om de kooi te bezoeken. De boswachter vertelt over de historie en de werking van de eendenkooi. Ook het werk van de kooiker, de begroeiing op het terrein en het beheer komen aan bos. In de eendenkooi heerst een sfeer van rust en geheimzinnigheid.
Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen voor consumptie. De eendenkooi bestaat uit een flinke vijver waar enkele smalle sloten op uitkomen, de zogenaamde vangpijpen. Met tamme eenden en een kooikerhondje werden wilde eenden gelokt en gevangen. In Nederland bestaan nog ongeveer 119 geregistreerde eendenkooien. Veel kooien hebben slechts één vangpijp gebruiksklaar. De eendenkooi in Batenburg is echter volledig bedrijfsklaar en in originele staat.  
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 19:00 uur. Duur: ca. 2 uur.
  • Deelname: 8,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 5,00 euro p.p., donateurs 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Startlocatie: begin toegangsweg naar de Eendenkooi (Bergharensestraat, Batenburg). Parkeren langs de Bergharensestraat.
  • Informatie: Jan Taat, tel. 06-83086024.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.

Beschikbaarheid tonen

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

 Bezoek www.glk.nl

Rondleiding Eendenkooi
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.