Bijzondere planten

Bijzondere planten

Exclusieve plantenwandeling in de Leemputten en het Verbrande Bos

Een unieke tocht door een gebied waar normaal gesproken niemand mag komen. De boswachter organiseert deze bijzondere excursie naar ‘het Verbrande Bos’ van landgoed Staverden en ‘de Leemputten’ van de gemeente Ermelo. Deze kwetsbare terreinen zijn niet vrij toegankelijk. Er groeien zeldzame plantenvegetaties met soorten als: ronde en kleine zonnedauw, welriekende nachtorchis, kale jonker en beenbreek. Ook is er kans om zeldzame vlinder- en libellensoorten te zien. Wandelen gaat in een rustig tempo en er is af en toe tijd voor het maken van foto’s. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 3 uur.
  • Deelname: 8,00 euro p.p., donateurs 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Opmerking: deze excursie is niet geschikt voor kinderen. De tocht voert over onverharde en deels natte paden. Pas uw kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden.
  • Tip van de boswachter: het gebied kan erg nat zijn. Trek geschikte schoenen of laarzen aan. Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.
  • Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.

Reserveren

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Bijzondere planten

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.