Søren Solkær| SURFACE


-advertentiepositie-



Søren Solkær| SURFACE

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In de tentoonstelling SURFACE ontdek je meer dan vijftig portretten, gemaakt door fotograaf Søren Solkær, van internationale street artists bij hun kleurrijke kunstwerken in de openbare ruimte; van graffitipioniers tot opkomend talent.

Søren Solkær portretteerde Nederlandse straatkunstenaars als DOES, Laser 3.14 en Niels Shoe Meulman. Tot de buitenlandse kunstenaars behoren Blek le Rat, DABSMYLA, D*Face, ELLE, Icy & Sot, Lady Aiko, Maya Hayuk, Seen, Shepard Fairey en The London Police.

SURFACE is het resultaat van een vijf jaar durende reis langs wereldsteden als Amsterdam, Athene, Berlijn, Londen, Los Angeles, Melbourne, Miami, New York, Parijs en Sydney. Van het portretproject is een gelijknamig boek verkrijgbaar waarin 135 street artists zijn opgenomen.

De dynamische foto’s laten de makers achter een van de belangrijkste, hedendaagse kunstbewegingen zien. Op verzoek zijn ook kunstenaars onherkenbaar in beeld. Met storytelling zijn filmische, hyperrealistische beelden gemaakt. Daarbij heeft de portretfotograaf zich laten inspireren door de textuur en kleuren van de muurschilderingen.

Søren Solkær (Sønderborg, 1969) volgde een opleiding fotografie aan de FAMU in Praag. De fotograaf exposeert wereldwijd en geniet internationale bekendheid om zijn iconische portretten van popmusici als Adele, Amy Winehouse, Arctic Monkeys, Björk, Pharrell Williams, R.E.M. and U2. Zijn omvangrijk oeuvre is gebundeld in zes fotoboeken: Beat City, CLOSER, SOULS, SURFACE, Portraits 1993-2018 en Black Sun. Solkær woont en werkt in Kopenhagen.

Tijdens de expositie zijn ook ondersteunende video’s te zien. Daarnaast organiseert Fotomuseum aan het Vrijthof een uitgebreid omlijstingsprogramma met talks, scooterroutes, rondleidingen, workshops en de realisatie van enkele murals in Maastricht.

 Bezoek www.bezoekmaastricht.nl

Søren Solkær| SURFACE
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.