Lezing: Eten aanpassen op klimaatverandering


-advertentiepositie-



Lezing: Eten aanpassen op klimaatverandering

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een lezing in de waterreeks, waarin het collectief de onkruidenier een lezing geeft over eten aanpassen op klimaatverandering. In 2022 organiseert Slot Loevestein, passend bij de tentoonstelling Denkend aan water een lezingenreeks met het thema water. Acht lezingen worden verspreid over het jaar gegeven met in elke maand een college over een relevant onderwerp uit de geschiedenis van Loevestein of een actualiteit die daaraan raakt.

Het bijwonen van de lezing zelf is gratis, maar er is wel een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig. Abonnementen en museumkaarten zijn geldig. Een museumticket koop je online of aan de kassa.

In 2022 organiseert Slot Loevestein, passend bij de tentoonstelling Denkend aan water een lezingenreeks met het thema water. Acht lezingen worden verspreid over het jaar gegeven met in elke maand een college over een relevant onderwerp uit de geschiedenis van Loevestein of een actualiteit die daaraan raakt.

Het bijwonen van de lezing zelf is gratis, maar er is wel een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig. Abonnementen en museumkaarten zijn geldig. Een museumticket koop je online of aan de kassa.

Wat doen we als de waterspiegel gaat stijgen? In de tentoonstelling Denkend aan water komen initiatiefnemers aan het woord die de relatie met water niet langer beschouwen als die met een vriend of vijand. Kunstenaarscollectief de Onkruidenier kijkt anders. Ze zoeken naar creatieve manieren waarop mens en natuur in de toekomst kunnen samenleven. Hoe kan het kweken van tomaten in een museum bijvoorbeeld helpen bij het bewaren van kunstwerken?

Op zondag 3 juli is de vierde lezing in de waterreeks, waarin het collectief de onkruidenier een lezing geeft over eten aanpassen op klimaatverandering. Het collectief de onkruidenier onderzoekt historische, culturele en potentile transformaties van de natuur en de mogelijkheden van de mens om te evolueren. Zij doen vaak met publiek veldwerk, verzamelen planten, de verhalen en de geschiedenissen die daaraan verbonden zijn. In deze lezing nemen ze je mee in hun werk. De lezing is inbegrepen bij je museumbezoek en begint om 14.30 uur.
Meld je snel aan via de website.

 Bezoek https

Lezing: Eten aanpassen op klimaatverandering
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.