WadExpeditie met De Dolfijn


-advertentiepositie-



WadExpeditie met De Dolfijn

» Let op: deze activiteit is voorbij «

WadExpedities voor jonge en oudere avonturiers; Varen, ontdekken en volop beleven. Het meest leerzame avontuur op de Waddenzee voor jon WadExpedities voor jonge en oudere avonturiers; Varen, ontdekken en volop beleven. Het meest leerzame avontuur op de Waddenzee voor jonge en oudere avonturiers! . Terwijl De Wadranger met andere expeditiegangers op het strand van Schiermonnikoog aan het jutten en aan het vissen is, gooit Kapitein Laurent de trossen los voor een onvergetelijke expeditie op de Waddenzee.

Onder in het ruim staat het compleet ingerichte Waddenlab met microscopen en strandvondsten van de Wadranger. In dit bijzondere Waddenlab hoor je de mooiste verhalen en maak je kennis met verschillende Waddenzee bewoners. Terwijl de expeditieleiders hun verhalen vertellen vaart Kapitein Laurent rustig richting de Engelsmanplaat. Halverwege laat hij het anker zakken en zet hij de motor uit.

Het enige wat je aan dek nu nog hoort zijn vogels, de branding in de verte en het klotsen van het water tegen het schip. In deze rust is het ideaal om zeehonden te spotten. Wij varen om het rustgebied van de zeehonden zo min mogelijk te verstoren ook gewoon met hoogwater. Zo bestaat de kans dat je zeehonden ziet die jagen of gewoon nieuwsgierig zijn naar wat er op ‘De Dolfijn’ gebeurt. Met de uitgedeelde verrekijkers wordt het speuren naar zeehonden en misschien zelfs bruinvissen nog leuker.

Om een goed beeld te krijgen van wat er om en onder het schip zwemt laat Kapitein Laurent vanaf het dek een klein visnet zakken om dat samen te ontdekken.

Praktische informatie

  • de WadExpedities vanaf Schiermonnikoog vinden plaats op vrijwel iedere zondag van mei t/m oktober
  • de vaste vertrektijd is 12:00 uur vanaf de veerdam
  • tussen 15:30 en 16:00 uur leggen wij weer aan
  • er geldt een minimum van 10 deelnemers
  • iedere deelnemer ontvangt bij het verlaten van het schip een gratis zoekkaart om ook zelf opzoek te gaan naar de mooiste strandvondsten op Schiermonnikoog
  • er is catering aan boord van het schip
  • honden mogen niet mee

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

WadExpeditie met De Dolfijn
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.