1

Dag van het Kind in Stoomgemaal Halfweg


-advertentiepositie-



Dag van het Kind in Stoomgemaal Halfweg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Stoomgemaal Halfweg staat zaterdag 4 juni helemaal in het teken van kinderen. In het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld worden op deze Dag van het Kind allerlei activiteiten aangeboden voor kinderen. Er zijn activiteiten voor kinderen van 3-10 jaar en van 10-14 jaar waaraan zowel buiten als binnen kan worden deelgenomen. Buiten, op het grasveld tussen het ketelhuis en het machinehuis, komt een tent te staan, waarin onder begeleiding van vrijwilligers van het stoomgemaal allerlei spellen en spelletjes kunnen worden gedaan, kan worden getekend en gekleurd en waar het door een van de vrijwilligers geschreven verhaal “Help, de kolen zijn gestolen” wordt voorgelezen.
Binnen zijn er fotobingo’s voor zowel de jongste als de wat oudere groep. Aan de hand van foto’s moeten de kinderen daarbij bepaalde onderwerpen of onderdelen in het gemaal zien te vinden, met een lekkernij als beloning. Bij de smid die boeiend kan vertellen, kunnen ze helpen om een spijker te maken.
De wat oudere kinderen kunnen spelen met een mini-stoommodellen. Ze kunnen ook een stoomdiploma behalen door te helpen met kolen scheppen in de ketel, het smeren van de stoommachine en het maken van een spijker bij de smid.
Tenslotte worden er ook op kinderen afgestemde rondleidingen gegeven.

 Bezoek www.stoomgemaalhalfweg.nl

Dag van het Kind in Stoomgemaal Halfweg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.