Nacht van de Nacht Middelburg




Nacht van de Nacht Middelburg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Mag het licht uit? Op 29 oktober 2022 is het antwoord voluit: JA! Het nieuwe bestuur van de Nacht van de Nacht Middelburg bevestigt dat het evenement dit jaar weer doorgaat.
Tijdens de Nacht van de Nacht (N8vdN8) gaan in Middelburg alle lichten uit en zorgen bewoners, winkels, restaurants, culturele instellingen en bedrijven voor een unieke beleving in het donker. In het centrum van Middelburg zullen diverse artiesten op straat, in een aantal kerken en in de Kloostergangen hun kunsten vertonen. Dit kan variëren van muziek en straattheater tot zang en dans. In de vele gezellige restaurants kunt u sfeervol donker tafelen. U zult zien dat ook vele bezoekers erg creatief zijn en hun kleding aan dit evenement hebben aangepast.
In 2019 trok de N8vdN8 wel 20.000 bezoekers. Dit jaar hopen we zeker dit aantal weer te bereiken.
Alle optredens, georganiseerd door de N8vdN8 zijn gratis te bezoeken.
Aandacht voor lichtvervuiling
Met de Nacht van de Nacht hoopt het bestuur mensen bewust te maken van het feit dat Nederland een van de meest verlichte landen ter wereld is. Dat klinkt gezellig, maar lichtvervuiling heeft vooral ecologische schade tot gevolg. De Nacht van de Nacht Middelburg vestigt hier de aandacht op en doet dat niet alleen. De Nacht van de Nacht is een landelijk initiatief. In honderden plaatsen in Nederland gaan op hetzelfde moment de lichten uit.

 Bezoek www.nachtvandenachtmiddelburg.nl

Nacht van de Nacht Middelburg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.